Stankoverlast riolering

Stankoverlast uit uw riolering is een erg vervelend probleem, maar in veel gevallen toch relatief eenvoudig op te lossen. FAB Rioolbeheer heeft alle middelen en kennis in huis om met detectiematerialen de leidingsstelsels inzichtelijk te maken en de oorzaak van de stankoverlast op te sporen. Hiervoor wordt meestal gebruik gemaakt van rookdetectie of camera inspectie.

stankoverlast rioleringEen oplossing ligt dan vaak binnen handbereik en wij bieden u dan een helder en duidelijk plan van aanpak om deze rioolproblemen structureel op te lossen en ervoor te zorgen dat de onaangename stank uit riool of afvoer verdwijnt.

Dus bel gerust voor een afspraak naar 06 2388 1109 of vraag geheel vrijblijvend een offerte aan

Oorzaak stankoverlast riool

Uw riolering of afvoer kan door verschillende oorzaken stankoverlast veroorzaken, de meest voorkomende oorzaken van stankoverlast riool zijn verzakking van de riolering of afvoer waardoor deze los van uw gevel komt. Ook verzakkingen in de grond kunnen stankoverlast in uw riool veroorzaken. Daarnaast kan het doorroesten van gietijzer ook vaak een veroorzaker zijn van stankoverlast.

Weg met die stankoverlast!

Een andere manier om de stankoverlast in het riool te bestrijden, is gebruik maken van een zogeheten rookmachine of generator. Door ineens veel rook in uw riool te blazen, kunnen we erachter komen waar precies in het riool defecten en scheurtjes zitten. Deze plekken zijn de veroorzaker van de overlast van de stank in het riool (omdat de rioolgeur hierdoorheen zich verspreidt) en weten wij direct waar er een reparatie nodig is.

Stankprobleem opgelost

Zodra we het defect hebben gerepareerd, gaan we nog een laatste keer met de rookmachine testen of er nergens meer gaten in het riool zitten.